Stop&Go event: afscheid en doorstart

Stop …

Afgelopen maandagmiddag 17 april 2023, sloten we, onder de enthousiaste leiding van spreekstalmeester en LAG-lid Hans Nuiver, met enige weemoed ons huidige programma af. Onder een schuchter lentezonnetje op de mooie locatie ‘De Dyck’ in Woubrugge keken we met zo’n 50 aanwezigen met gepaste trots terug. Ondanks de COVID-pandemie hebben we een volwaardig programma kunnen doen, met in de hoofdrol de 20 prachtige projecten.

Behalve de overhandiging van het projectenboek, de vertoning van de compilatievideo en de bekendmaking van de winnaar van de Publieksprijs, werd tot slot afscheid genomen van de leden van de Lokale Actie Groep die niet terugkeren in het nieuwe programma. Vice-voorzitter Marjon Verkleij had voor de vijf vertrekkende LAG-leden waarderende woorden voor hun deskundige en betrokken inbreng. Met name het afscheid van Ko Droogers en Claudia Thunnissen, die er al vanaf 2002 bij waren, betekent toch het einde van een tijdperk. De nieuwe LAG weet wat haar te doen staat om in de voetsporen van deze mensen te treden.

Een volledig verslag van de bijeenkomst is HIER te downloaden

& Go

Tijdens het event werd ook door projectleider Bart Soldaat de nieuwe Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) gepresenteerd

De LOS is het resultaat van een gebiedsproces dat in oktober vorig jaar is gestart. 
De centrale thema’s van het plan zijn: circulaire regio, voedzame regio en beleefbare regio. 
Het plan wordt volgende week aangeboden aan Gedeputeerde Staten Zuid-Holland. Naar verwachting zal deze de LOS van de zomer goedkeuren. De hoop is dat vanaf oktober er weer subsidieaanvragen kunnen worden ingediend.
In de LOS worden twee soorten aanvragen onderscheiden. Aan de ene kant investeringsprojecten met een concreet resultaat. Maar er komt ook een apart Proeftuinfonds waarmee de uitwerking van innovatieve ideeën kunnen worden ondersteund.
Mensen, organisaties, bedrijven in de regio die plannen hebben, kunnen zich nu al melden

Afsluitend werd ook de bijna volledige nieuwe Lokale Actie Groep aan het publiek voorgesteld. Deze LAG wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van het LEADER programma en de beoordeling van de aanvragen.

Een volledige versie van de LOS is vanaf volgende week op aanvraag beschikbaar.