Publieksprijs: de winnaar is bekend!

In de afgelopen periode hebben 20 lokale initiatieven subsidie ontvangen uit het LEADER-programma Holland Rijnland. In de afgelopen maanden kreeg de inwoners van de regio de gelegenheid om hun stem uit te brengen op het project dat volgens u het meest aansprekende is. Er kon tot en met 14 april gestemd worden.

In de laatste week werd het toch nog spannend: heel lang leek het project Samen in beweging van Zorgboerderij Swaenensteyn uit Hazerswoude de prijs met gemak in de wacht te slepen.
Uiteiendelijk moest de familie Hoogenboom toch hun meerdere erkennen in het project Stadstuinderij Kievit uit Katwijk. De tuinderij annex distributiecentrum heeft meer dan 3.000 klanten en blijkbaar had een groot deel van hen de moeite genomen om een stem uit te brengen. In totaal hebben bijna 4,000 mensen gestemd.
Een eervolle derde plaats was er voor Hoeve Kazan uit Nieuwveen van Saskia en John Joha.

Stadstuinderij Kievit is een kleinschalige biologische tuinderij, midden in Katwijk. De burgers kunnen leterlijk vanaf hun balkons en tuinen toekijken hoe hier op een verantwoorde manier hun voedsel wordt geteeld. Behalve ecologisch, wil eigenaar Sebastiaan Bos ook sociaal betrokken zijn. Om die reden worden ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als volwaardige medewerkers ingezet. 

Tijdens het Stop&Go event op 17 april werd de Publieksprijs door voorzitter Theo van Leeuwen uitgereikt aan eigenaar Sebastiaan Bos: Ik ben erg blij met deze prijs. We willen op een laagdrempelige manier impact maken. Onze LEADER-aanvraag was voor een relatief klein bedrag, maar wel met een groot effect.”

De winnaar ging naar huis met een plaquette een een XXL-versie van een insectenhotel, dat gemaakt is van omgewaaide bomen uit de streek.