Hihahut

Hoe een avontuurlijke vakantie kan bijdragen aan de circulaire economie

 

Initiatiefnemers: Hihahut

Webiste: https://hihahut.nl

Locatie: diverse locaties in de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop

Begin- en einddatum: 7 april 2018 – 30 juni 2021

 

Korte omschrijving

Hihahut wil op vernieuwende wijze, passend bij het gedachtengoed van de circulaire economie, avontuurlijke en gezonde vakanties aanbieden in Zuid-Holland in samenwerking met plaatselijke boeren en andere ondernemers. De recreatie is extensief. Er staan altijd hooguit een paar Hihahutten in een gemeente en maar een per locatie. Bijzonder, speciaal en uniek. Dit geldt voor zowel de hutten, de locaties als het arrangement. Back to basic, maar dan wel met het comfort van een hotelkamer. Reservering is altijd inclusief ontbijt en vervoer per tandem of boot.

De Hihahutten zijn speciaal ontworpen voor de landelijke omgeving waar ze komen te staan en zijn zelfvoorzienend wat betreft stroom, sanitair en watervoorzieningen. Vanaf ontwerp tot gebruik en uiteindelijk ook aan het eind van hun levenscyclus passen de hutten volledig binnen de principes van de circulaire economie.

 

Subsidie

Op 14 september 2018 heeft de provincie Zuid-Holland de beschikking afgegeven. In de beschikking wordt een subsidie toegekend van € 72.000,00. Dit bedrag bestaat voor € 36.00,00 uit een Europese bijdrage uit het Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, voor € 18.000,00 uit een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland, voor € 10.000,00 uit een bijdrage van de gemeente Nieuwkoop envoor € 8.000,00 uit een bijdrage van de gemeente Kaag en Braassem.