Publieksprijs: we hebben een winnaar!

In de afgelopen periode hebben 20 initiatieven subsidie ontvangen uit ons programma. Allemaal prachtige, ‘LEADER-waardige’ initiatieven die bijdragen aan de sociaaleconomisch versterking van onze mooie regio. Maar welke vindt u het mooist, interessants of meest waardevol? Om die reden organiseerden wij in de aanloop naar het Stop&Go event een Publieksprijs.

In de laatste week werd het toch nog spannend: heel lang leek het project Samen in beweging van Zorgboerderij Swaenensteyn uit Hazerswoude de prijs met gemak in de wacht te slepen.
Uiteindelijk moest de familie Hoogenboom toch hun meerdere erkennen in het project Stadstuinderij Kievit uit Katwijk. De tuinderij annex distributiecentrum heeft meer dan 3.000 klanten en blijkbaar had een groot deel van hen de moeite genomen om een stem uit te brengen. In totaal hebben bijna 4,000 mensen gestemd.
Een eervolle derde plaats was er voor Hoeve Kazan uit Nieuwveen van Saskia en John Joha.

Stadstuinderij Kievit is een kleinschailige biologische tuinderij, midden in Katwijk. De burgers kunnen leterlijk vanaf hun balkons en tuinen toekijken hoe hier op een verantwoorde manier hun voedsel wordt geteeld. Behalve ecologisch, wil eigenaar Sebastiaan Bos ook sociaal betrokken zijn. Om die reden worden ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als volwaardige medewerkers ingezet. 

Sebastiaan: Ik ben erg blij met deze prijs. We willen op een laagdrempelige manier impact maken. Onze LEADER-aanvraag was voor een relatief klein bedrag, maar wel met een groot effect.”

De winnaar ging naar huis met een plaquette een een XXL-versie van een insectenhotel, dat gemaakt is van omgewaaide bomen uit de streek.