Eerste MKB Vouchers Circulaire Economie uitgereikt

Er zijn nog vouchers tot € 1.000 beschikbaar

Het LEADER programma Hollland Rijnland probeert, in bescheiden mate, bij te dragen aan de transitie naar een circulaire economie. Wij richten ons hierbij in de eerste plaats op MKB ondernemers op het platteland in de regio. Behalve subsidies aan innovatieve projecten, willen we ondernemers ook op andere manieren ondersteunen en aanmoedigen. Soms is een klein zetje daarbij genoeg om de eerste stappen te zetten. Precies hiervoor zijn de vouchers bedoeld.

U als ondernemer weet zelf het beste wat u nodig heeft. U mag dus, onder een aantal voorwaarden, dus zelf bepalen waar u de voucher voor wilt inzetten: een cursus, een workshop, een bedrijfsscan, een adviesgesprek of nog iets anders. Als het maar bedoeld is om uw onderneming een duwtje te geven op weg naar een circulaire bedrijfsvoering.

In de afgelopen periode hebben de eerste acht een voucher ontvangen. Niet helemaal toevallig waren die allemaal deelnemers aan de Cirko track circular business design Natuurvezel, die in januari – februari georganiseerd werd door de Omgevingsdienst West-Holland. De deelnemers hebben ideeën voor niet producten op basis van regionale natuurvezels uitgewerkt en nieuwe contacten gelegd om hun ideeën een vervolg te kunnen geven. Alle deelnemers hebben ook een evaluatie ingevuld. De resultaten kunt u HIER downloaden.

In deze folder leest u meer over hoe u een voucher kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Of neem contact op met het secretariaat.