Streek van verrassingen

Initiatiefnemer: Leiden & Partners

Website: https://www.streekvanverrassingen.nl/nl

Locatie: het platteland om Leiden

Start- en einddatum: 1 oktober 2021 tot en met 1 september 2023

Het project

Realisatie van een printversie van een streekproductenkaart alsmede een digitale versie die we door middel van een route applicatie kunnen toepassen op de website www.streekvanverrassingen.nl (drietalige website: NL, EN, DU). Tijdens het fietsen van de route kom je langs diverse lokale boeren, tuinders, brouwerijen en land(goed)winkels, alsmede horeca die gebruik maken van deze lokale en streekproducten. Je kunt zelf je begin- en eindpunt bepalen en kiezen of je de route per fiets, per voet of met ander vervoer aflegt. Boekbare arrangementen zoals picknickmanden, workshops kaasmaken, een boerderij tour en proeverijen zullen wij integreren op zowel de kaart als online. Dit zorgt voor
meer conversie voor de ondernemers, die het afgelopen jaar zeker zwaar hebben gehad.

Het team van Streek van Verrassingen wil zorgen voor verbinding van de lokale ondernemers, maar ook voor het verbeteren van gezondheid door beweging aan te bieden (fietsknooppunten worden op de kaart toegepast), wat ook zorgt voor een betere mentale staat van mensen.
Daarnaast sluit de streekproductenroute aan bij de doelstelling van de provincie Zuid-Holland ‘Samen verder fietsen’.

Subsidie

Op 7 juli 2022 heeft de provincie de beschikking verleend. Hierin wordt een subsidie toegekend van in totaal € 25.864. Dit bedrag bestaat voor € 12.932 uit een Europese bijdrage uit het Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, voor € 6.466 uit een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland en voor € 6.466 uit een bijdrage van de gemeente Leiden.