Nieuwe LEADER brochure overhandigd tijdens landelijke LEADER dag

Ruim 120 mensen vonden op 13 september hun weg naar Flora in Boskoop voor de 2e landelijke LEADER dag. Het afwisselende en interactieve programma werd hoog gewaardeerd door de deelnemers. Naast projectbezoeken, workshops en discussies was er ook volop ruimte om informeel met elkaar in gesprek te gaan en kennis te nemen van elkaars ervaringen met het bijzondere programma dat LEADER heet. De kersverse programmaleider Nationaal Strategisch Plan, Ad Tabak, voelde zich bij zijn kennismaking met LEADER in de praktijk als Alice in Wonderland; Europarlementariër Esther de Lange bood aan om te helpen om in de nieuwe periode nu eens echt werk te maken van de vermindering van de bureaucratie. Er is inmiddels een korte video met een sfeerimpressie van de dag beschikbaar: https://www.youtube.com/watch?v=SpXcz9-mVRg&feature=youtu.be.

Als sluitstuk van deze geslaagde en zonovergoten dag overhandigde René Perton namens LEADER Netwerk Nederland de nieuwe LEADER brochure aan Ad Tabak, Adri Bom, gedeputeerd provincie Zuid-Holland en Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn. In de brochure wordt aan de hand van concrete projecten aangetoond dat met LEADER nu al wordt bijgedragen aan de realisatie van de negen doelen van het toekomstige landbouw- en plattelandsbeleid.

De brochure is op aanvraag te verkrijgen door een mail te sturen naar info@leader-hollandrijnland.nl. De PDF versie is inmiddels ook beschikbaar: https://www.leader-hollandrijnland.nl/sites/default/files/pdf/Leader_brochure_2019_040919_DIGITAAL_interactief.pdf.

De landkaart met de LEADER gebieden is interactief: als je klikt op een gebied, dan wordt je doorgeleid naar de website van het betreffende LEADER gebied.