LEADER dag ondanks Corona groot succes

Op 2 oktober vond de 3e editie van de landelijke LEADER dag plaats. Nadat vorig jaar de provincie Zuid-Holland het toneel voor de 2e editie vormde, waren dit keer de LEADER gebieden en de provincie Overijssel de organisatoren, wederom in samenwerking met het Netwerk Platteland.

Het passende thema van deze dag was “Het platteland: kampioen zelf doen!” met veel aandacht voor de cruciale rol van de vele duizenden vrijwilligers, die hun platteland ‘om niet’ in stand, leefbaar en mooi houden
Vanwege de situatie rond Corona moest er door de organisatie voortdurend en tot op het laatste moment geschakeld worden om alles Corona proof te laten verlopen. Kern van het programma werd gevormd door een interactieve webcast, uitgezonden vanuit een pop up studio in het Holstohus in Olst. Het werd een bijzondere en levendige uitzending met gesprekken in de studio, met projecten in het veld en met de online deelnemers. Aan het eind van de webcast werden de winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd ‘Follow the LEADER’. In de middag werd er nog een drietal online workshops georganiseerd.
Uiteindelijk heeft deze aangepaste opzet er voor gezorgd dat er tweemaal zoveel deelnemers waren als vorige jaar. 

Heb je de Landelijke LEADER dag gemist? Geen nood. De webcast uitzending over “Het Platteland: kampioen zelf doen” is te zienvia deze link.  De webcast zelf start na ongeveer 30 minuten.
De presentaties en workshops zijn te vinden op de website van Netwerk Platteland: https://netwerkplatteland.nl/terugblik-op-een-succesvolle-landelijke-leader-dag-2020