Innovatiecafé ‘Natuurlijke vezels’, donderdagmiddag 29 maart, Woerden

LEADER Holland Rijnland, LEADER Polders met Waarden en LEADER Weidse Veenweiden zijn een samenwerking aangegaan met Groene Hart werkt!, een platform waarin gemeenten, bedrijven, onderzoek en onderwijs samenwerken in het stimuleren van verduurzaming van de economie in de regio.

Onder de noemer Innovatiecafé’s wordt dit jaar een reeks inspirerende, thematische netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Op 29 maart werd het eerste Innovatiecafé georganiseerd op het thema ‘Natuurlijke vezels’.

Het Groene Hart heeft verschillende bronnen aan natuurlijke materialen, die zich lenen voor een heel scala aan toepassingen. Weet u bijvoorbeeld, wat er allemaal van lisdoddes gemaakt kan worden? Of dat je uit schimmels meubels kan laten groeien?

De plenaire presentatie werd verzorgd door Leon Joore van het Natuurvezel Applicatie Centrum. Het NAC is marktleider in het gebruik van houtachtige vezels in een brede waaier van toepassingen en composieten.

Aansluitend werd in drie parallele sessies ingegaan op nieuwe teelten (Roelof Westerhof, Veenweide Innovatie Centrum), Verwaarding van grasvezels (Aldert van der Kooij van Van der Kooij Clean Tecnologies) en Mycellium (Davine Blauwhof, Avans Hogeschool).