1e Landelijke LEADER dag: de eerste oogst is binnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer dan 100 mensen uit het hele land waren op 26 oktober naar Hoogeveen afgereisd voor de 1e lLogo LEADER Netwerk Nederlandandelijke LEADER dag. Lokale Actie Groepen Zuidwest Drenthe en Zuidoost Drenthe en het Regiebureau POP hadden de organisatie van deze geslaagde dag voor hun rekening genomen.

Er gebeurt veel op het vlak van LEADER in Nederland. Een flink aantal projecten is gestart, de 20 Nederlandse LEADER groepen hebben zich verenigd in het LEADER Netwerk Nederland en zijn aangesloten bij het Europese Leader netwerk ELARD en de voorbereidingen voor de nieuwe programma periode zijn in volle gang.

De dag stond in het teken van elkaar beter leren kennen, het uitwisselen van ervaringen en het bezoeken van een aantal projecten en was bedoeld voor iedereen die LEADER een warm hart toedraagt. De verschillende presentaties en een verslag van de dag is te vinden op de website van het Netwerk Platteland.

In het ochtendgedeelte werd ook het eerste exemplaar van de brochure “De eerste LEADER oogst is binnen” gepresenteerd door Ger de Peuter, directeur van het Regiebureau POP.

Overhandiging 1e exemplaar LEADER brochure, bewerkt